Sayın Cumhurbaşkanımız Üniversitemizin Başarısına Dikkat Çekti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te partisinin olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne (HKÜ) dikkat çekti. Gaziantep’in eğitimde önemli derecede yol kat ettiğini belirten Erdoğan, vakıf eğitim kurumu olarak HKÜ’nün kendi sahasında başarılı bir grafik çizdiğini söyledi.
Gaziantep Şahinbey Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongrede konuşan Erdoğan, Gaziantep’in eğitim, sanayi ve sağlık  gibi bir çok alanda kendini geliştirerek büyüdüğünü ifade etti. Gaziantep’e 15 yılda 24 katrilyon TL kamu yatırımı yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yatırımların önemli bölümünün eğitim ve sağlık alanında  olduğuna dikkat çekti.

HKÜ Başarılı Grafik Çiziyor
Gaziantep’e bir çok yatırımcının tesis kurduğu ve bununla birlikte Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de şehre kazandırılan önemli bir eğitim kurumu olduğunu belirten Erdoğan: “Eğitimde 10 bin 500 derslik yaparak evlatlarımıza iyi bir gelecek hazırlamanın gayreti içerisinde olduk. Yurtlarımıza 9 bin 400 yatak ilave ettik. Gaziantep Üniversitesi zaten bölgenin en iyi eğitim öğretim kurumlarından biri. Vakıf eğitim kurumu olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi de kendi sahasında başarılı bir grafik çiziyor” diyerek HKÜ’nün eğitimde ki başarısını vurguladı.

Cumhurbaşkanımıza HKÜ’ye Gösterdiği Takdir İçin Şükranlarımızı Sunarız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hasan Kalyoncu Üniversitesi hakkında söylediği övgülü sözler için teşekkürlerini dile getiren HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Sayın Cumhurbaşkanımıza Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne gösterdiği takdir için şükranlarımızı sunarız. Üniversitemiz kuruluşundan bu yana yaptığı atılımlar ve geliştirdiği projelerle her yıl kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Bölgenin bilim ve teknoloji merkezi olarak çalışmalarına devam eden yenilikçi ve girişimci Hasan Kalyoncu Üniversitesi; 7 fakülte, 25 bölümü ve 10 bin öğrencisi ile büyüyen ve gelişen bir üniversite olarak, Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alıyor. Ayrıca TÜBİTAK tarafından her yıl yapılan ve Türkiye’de ki bütün üniversitelerin yer aldığı ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ sıralamasında, üniversitemiz vakıf üniversiteleri arasında 11. Sıraya yükseldi. Üniversitemizin her geçen yıl başarısının arttırmasına katkı sağlayarak bu onuru bize yaşatan Mütevelli Heyetimize, akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

hasan kalyoncu universitesi logosu