2. Afrika Konferansı Gerçekleşti

“International Politics of Africa: Challenges and Opportunies

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından Kenya, Maslahatgüzarı Bay Lindsay KIPTINESS’in katılımıyla 2. Afrika Konferansı düzenlendi.

HKÜ Hukuk Fakültesi Amfisi’nde İngilizce olarak düzenlenen konferansa;  Chargé d’Affaires, Embassy of the Republic of Kenya Mr. Lindsay KIPTINESS, Consular, Embassy of Federal Republic of Nigeria, Mr. Edward SARKI, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer YILMAZ, HKÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Songül Kalyoncu, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, Zübeyir Gülabi ve akademisyenler ve aralarında Türkiye’de eğitim gören Afrikalı öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta Afrika’nın çeşitli bölgelerindeki sorunlarla ilgili olarak; sağlıktan, siyasete, kültürden, eğitime birçok konu ele alındı.

Maslahatgüzarı; “Türkiye’de Afrika’nın bilinirlik düzeyinin çok düşük seviyede olduğunu belirterek özellikle Kenya’da ki sağlık sorunlarının günümüzdeki durumuna dikkat çekti” ifadesini kullandı.

Öğrenciler; Zafer Kılıç, Khalifa Muhammad, Cemre KOÇ, Kabiru Alhaji Hasan, Yakubu YAHAYA Melihat Evgi ve Fatma Gizem Yılmaz’da İngilizce sunumlarıyla konferansa katkı sağladı.

hasan kalyoncu universitesi logosu